r

Vernieuwende farmaceutische producten voor de behandeling van chronische ziekten.

Specialisatie

Wij zijn gespecialiseerd in de alternatieve behandeling van stofwisselingsproblemen en in ontstekingssyndromen.

Ervaring

Ons team bestaat uit gespecialiseerde scheikundigen met jarenlange ervaring in het onderzoek en de ontwikkeling van farmaceutische producten.

Veiligheid

Al onze voedingssupplementen beantwoorden aan de GMP- en ISO 9002-normen. Alles wordt in het werk gesteld om de heilzame effecten ervan maximaal te benutten en tegelijk de bijwerkingen te vermijden.

Efficiënte en veilige oplossingen

Normaphar richt zich op het ontwikkelen en op de markt brengen van innovatieve moleculen van natuurlijke oorsprong op het gebied van gezondheid: cholesterolbehandeling, vetleversyndroom en osteopenie.

Zeltrin
In België hebben 7 op 10 volwassenen een te hoge cholesterol. Cholesterolverlagende medicijnen maken dan ook deel uit van de meest verkochte medicijnen.

Onze huidige samenleving wordt geconfronteerd met een groeiende problematiek van syndromen die veroorzaakt worden door een onevenwichtige industriële voeding.
Deze voeding bevat immers een hoog gehalte aan verzadigde vetten (dierlijke vetten, palmolie, …) en getransformeerde vetten, transvetten of gehydrogeneerde vetten waarvan het effect versterkt wordt door een belangrijke inname van geraffineerde suikers.
Die negatieve omgeving leidt tot een toename van het aantal gevallen van stofwisselingsziekten enerzijds (verhoogde cholesterol, verhoogde glycemie) en leverstoornissen anderzijds (leververvetting) net als ontstekingssyndromen (geïrriteerde slokdarm, allergieën en intoleranties).

Zeltrin® zou de nieuwe oplossing kunnen zijn om je cholesterol in alle veiligheid en zonder bijwerkingen van het myalgische type onder controle te houden. In het kader van een uitgebreide studie over paddenstoelen, hebben de onderzoekers van Normaphar in de Pleurotus ostreatus (oesterzwam) de aanwezigheid van « extracten vastgesteld, die de cholesterol terugdringt.

Een te hoge cholesterol een van de grootste risicofactoren is voor cardiovasculaire ziektes, de voornaamste doodsoorzaak in ons land. Verschillende patiënten worden dagelijks voor de uitdaging gesteld om de doelwaarden van C-LDL (vermindering van slechte cholesterol) te behalen, zonder echte oplossing

Met de medicijnen tegen cholesterol, die deel uitmaken van de meest verkochte medicijnen in België en waarvan de efficiëntie niet meer bewezen dient te worden, schat men echter dat 10 à 20% van de gebruikers aan spierpijn lijden. Bij bepaalde patiënten verhoogt de statine namelijk de ontstekingsparameters van het lichaam en kan zo een myalgie met hoge intensiteit veroorzaken. De consumptie van rode gefermenteerde rijst was dan een alternatief omdat het slechts matige bijwerkingen veroorzaakt, en toch een effectieve efficiëntie heeft op de bloedcholesterol.

Echter, in februari jongstleden heeft de Hoge Gezondheidsraad dringend rode gefermenteerde rijst verboden. Maggie De Block, minister van Gezondheidszorg, was onder andere gewaarschuwd door een onderzoek van Test Aankoop, gebaseerd op een driedubbele polemiek:
Enerzijds benadrukt de HGR een grote variabiliteit in samenstelling tussen de ongeveer 180 producten die in België verdeeld worden. De experten hebben niet enkel verschillen op vlak van gehalte aan actieve bestanddelen (waaronder monacoline K) en niet-gestandaardiseerde elementen geconstateerd, maar ontdekten bovendien dat deze voedingssupplementen op basis van rode gefermenteerde rijst soms mengelingen zijn van verschillende producten, waarvan de effecten weinig of zelfs niet gedocumenteerd zijn, in tegenstelling tot de echte statinemedicijnen.
Anderzijds zijn producten die « natuurlijke » statine bevatten inderdaad actief en kunnen ze in conflict treden met medicijnen tegen cholesterol en dus bijwerkingen veroorzaken.
Ten laatste heeft de HGR in bepaalde supplementen de aanwezigheid van mycotoxines vastgesteld, die kunnen verschijnen tijdens de rijstfermentatie, en die een potentieel gevaar voor de nieren zijn.

In het licht van deze serieuze waarschuwing, gekoppeld aan een mogelijk verbod op rode gefermenteerde rijst en zijn eventuele bijwerkingen, is het vandaag noodzakelijk om een andere anti-cholesterol behandeling te zoeken.
In combinatie met een minder vette en evenwichtigere voeding, zou Zeltrin® dus kunnen bijdragen om de actuele lacunes op vlak van behandeling in te vullen en een nieuwe belangrijke therapeutische optie bieden bij licht tot matig verhoogde cholesterol. Het laboratorium Normaphar kan nu al aankondigen dat andere innovatieve producten tegen stofwisselingsziekten dezelfde therapeutische vooruitgang zullen boeken als Zeltrin®.

[Claudia Lomma]
Lifasin
De beschermengel van onze lever.

In ons lichaam gaat alles door de lever. Het kan worden vergeleken met een biochemische installatie die op volle capaciteit draait en permanent toxines in ons bloed elimineert.
Zoals elke fabriek is onze lever afhankelijk van de kwaliteit van het aanbod: het voedsel dat we elke dag eten. Daar ligt het probleem. Vandaag de dag maakt de combinatie van een te rijk industrieel dieet en regelmatige consumptie van alcohol en drugs het leven moeilijk voor onze lever. De cijfers spreken voor zich: vandaag de dag heeft één op de twee mensen ouder dan 40 jaar een leverprobleem.
Wanneer onze voeding begint te overladen met suikers en vetten, probeert het lichaam te reageren door meer en meer insuline aan te maken. Overtollige suiker wordt opgeslagen en omgezet in vet. Het gewicht neemt toe, de opgehoopte vetten oxideren en verstoren de goede werking van deze mechanismen. Overbelast is het lichaam uiteindelijk bestand tegen insuline!
Onze lever, te snel verzadigd door deze enorme hoeveelheden suikers en vetten, verliest zijn zuiveringscapaciteit. De weefsels oxideren en ontbranden vervolgens om te proberen te reageren. De hele structuur van de lever kan dan verslechteren. Eerst hebben we het over leverfibrose en vervolgens over cirrose, met andere woorden, het onomkeerbare functieverlies van onze lever.
Dankzij de vooruitgang in het ontstekingsonderzoek bestaat er nu een nieuwe behandeling: LIFASIN.
LIFASIN bevat een complex van natuurlijke ontstekingsremmende stoffen, zeer actief in de strijd tegen de processen die leiden tot de afbraak van ons leversysteem.
Enerzijds maakt LIFASIN het mogelijk om de aangetaste fabriek te herstellen.
LIFASIN’s complex van antioxidanten en ontstekingsremmers werkt rechtstreeks in op de levercellen door de oxidatie van opgehoopt vet aanzienlijk te verminderen. De lever wordt ontgift, de ontsteking neemt af en daarmee het risico op fibrose en dus cirrose.
Aan de andere kant wordt ook de kwaliteit van de aanvoer van onze plant gerectificeerd. De ontstekingsremmende middelen van LIFASIN verminderen zowel de insulineresistentie als de hoeveelheden giftige vetten die het fenomeen veroorzaken. Als gevolg daarvan verbruikt het lichaam, “opnieuw gevoelig gemaakt” voor insuline, de beschikbare suikers weer.
 Er ontwikkelt zich een deugdzame cirkel, die de toxische druk op onze leverfabriek, die nu veel evenwichtiger ingrediënten krijgt, vermindert.
LIFASIN werkt rechtstreeks in het leverweefsel om de architectuur en werking van deze biochemische plant te behouden. Dit is dus een belangrijke innovatie die onze lever beschermt tegen de ernstige complicaties waarvoor tot nu toe weinig behandelingen zijn aangeboden!
LiFASIN wordt genomen als een kuur, voor een periode van drie maanden. Deze kuur kan om de twee jaar worden verlengd.

[Claudia Lomma]
Osteosin
Osteopenie en osteoporose veroorzaken een verlies van botdichtheid en vormen als zodanig een groot volksgezondheidsprobleem.

Een op de twee vrouwen, en een op de drie mannen, tijdens hun leven, zal een spontane breuk hebben die wordt veroorzaakt door een verlies van botdichtheid.

Bot is een levend organisme dat gekenmerkt wordt door osteoblasten die botmateriaal produceren en osteoclasten die actief zijn in botresorptie. Dit fenomeen maakt botvernieuwing mogelijk. Deze osteoblast-osteoclastische werking is in evenwicht, maar vanaf een bepaalde leeftijd wordt de osteoclastische activiteit overheersend, wat botdegradatie veroorzaakt.

Twee factoren verhogen deze afbraak sterk: één specifiek voor vrouwen, de menopauze; de andere had te maken met het steeds frequenter gebruik van corticosteroïden.

Osteosine is het eerste natuurlijke product dat de wisselwerking tussen osteoblast en osteoblast in evenwicht houdt. Door zijn samenstelling met fytosomale curcuminoïden vermindert osteosine de activiteit van osteoclasten en verhoogt het de levensduur van osteoblasten. Deze werking werd aangetoond in een dubbelblinde studie die de werking van ons Osteosineproduct significant aantoont om de botdichtheid te handhaven en zelfs botverbranding mogelijk te maken. Daarnaast bevat osteosine alle componenten die essentieel zijn voor de productie van bot: vitamine D, vitamine K1, calcium, magnesium, silica.

Osteosine, een innovatie die de echte uitdaging van osteoporose en osteopenie belicht, namelijk het overheersende belang van de behandeling van het evenwicht tussen osteoblasten en osteoporose, veel meer dan het probleem van calciumtekort.

[Claudia Lomma]
LIFASIN : de ideale aanvulling om sodaziekte tegen te gaan (NASH)
Een team van experts ten dienste van de gezondheid

De mede-oprichters van Normaphar, die de successen hebben opgestapeld (Pharco), herstellen vandaag het evenwicht dat verstoord is door industriële voeding.

François Motte

CEO

Scheikundig ingenieur van opleiding, kan bogen op een lange ervaring in de farmaceutische sector.

+32 0479 99 34 02

francois.motte@normaphar.be

Guy Wyvekens

CEO

Serial ondernemer in verschillende domeinen, leidt de internationale groei van Normaphar in goede banen.

+32 475 45 52 87

guy.wyvekens@normaphar.be

Coralie Brancart

CFO

Beheersingenieur, werkte 7 jaar bij Ernst & Young en stapte dan over naar het team van Normaphar.

Contacteer ons

NORMAPHAR SA

Chaussée de Louvain 431E
1380 Lasne
België

info@normaphar.be
+32 (0)2 357 33 15

TVA BE 0833.501.796

Onze producten zijn verkrijgbaar in alle zelfstandige apotheken en bij: